Zielona, biała, czerwona - która herbata najzdrowsza?

Zielona, biała, czerwona - która herbata najzdrowsza?

Badania dowiodły, że pewne typy herbaty pozwalają ustrzec bezpośrednio przed guzami nowotworowymi, chorobami serca a także cukrzycą. Mogą także pomóc w redukcji wagi, zredukować zakres cholesterolu, wspomóc ...

Czytaj dalej
Poznaj najważniejsze przyczyny ciągłych wzdęć

Poznaj najważniejsze przyczyny ciągłych wzdęć

Nadmiar powietrza połykanego w trakcie spożywania pokarmów. Jedzenie takich produktów jak: kapusta (kiszona), brokuły, kalafior, brukselki, groch, fasola, szparagi, cebula, czosnek, ...

Czytaj dalej
Jak odróżnić zdrowy sok?

Jak odróżnić zdrowy sok?

Jakość soku w ogromnym stopniu zależy od jakości owoców i sposobu produkcji. Jak odróżnić te zdrowe od tych, które tlyko zaneiczyszczają nasz organizm? Najzdrowsze a także najsmaczniejsze znajdują si ...

Czytaj dalej
Co trzeba wiedzieć o cukrze kokosowym?

Co trzeba wiedzieć o cukrze kokosowym?

Cukier kokosowy pozyskiwany jest z kwiatostanów palmy kokosowej, które wyrastają prosto z orzecha kokosowego. Łodygi kwiatostanu nacina się a także wyciska z niego biały, słodzony sok. Sok spływa do bamb ...

Czytaj dalej
Czy sól jest zdrowa?

Czy sól jest zdrowa?

Sól prowokuje między innymi nadciśnienie, miażdżycę a także pobudza ryzyko zapadnięcia na schorzenia sercowo-naczyniowe. Przyczynia się także m.in. do tworzenia się otyłości a także cukrzycy rodzaju II. Ostatnio Ś ...

Czytaj dalej
Jagody kontra borówki. Które wybrać?

Jagody kontra borówki. Które wybrać?

Jagoda, a więc borówka czarna (Vaccinium myrtillus) a także borówka amerykańska, a więc borówka wysoka (Vaccinium corymbosum) to rośliny z rodziny wrzosowatych, które oddziałują uspokajająco a ...

Czytaj dalej
Dlaczego mam podwyższony cholesterol?

Dlaczego mam podwyższony cholesterol?

W organizmie ludzkim jest obecny pozytywny cholesterol o symbolach HDL (niżej 40 – zakres niski, obfite ryzyko na rzecz naszego zdrowia, od 60 wzwyż – zakres poprawny, odpowiedni) i zły – LDL (od 100 do ...

Czytaj dalej
Właściwości orzechów włoskich

Właściwości orzechów włoskich

Czy wiesz, że orzechy włoskie posiadają właściwości lecznicze? Pomagają w walce z hemoroidami, zbawiennie działają na żaołądek i wzmacniają system nerwowy. Włoskie orzechy niszczą nadpotliwość Duża ilość garbnik&o ...

Czytaj dalej
5 sposobów na wystający brzuch po jedzeniu

5 sposobów na wystający brzuch po jedzeniu

Zjadłaś właśnie coś i widzisz, jak twój w miarę płaski brzuch przeistacza się we wzdęty balon? Nawet jeśli jesteś bardzo szczupła, po posiłku twój brzuch nie należy do tych najbardziej płaskich? Mam dobrą i ...

Czytaj dalej
Jak pić błonnik witalny? O rewolucyjnej i naturalnej metodzie odchudzania

Jak pić błonnik witalny? O rewolucyjnej i naturalnej metodzie odchudzania

Błonnik witalny to naturalny suplement, który wyrównuje braki włókna pokarmowego pochodzącego ze składników spożywczych. Dzięki obecności bio łusek babki płesznik i nasion babki jajowatej pomo ...

Czytaj dalej
Błonnik naturalny - działanie, którego się na pewno nie spodziewałaś!

Błonnik naturalny - działanie, którego się na pewno nie spodziewałaś!

Czy wiesz, czym tak naprawdę jest błonnik? Czy zastanawiałaś się, jakie jest Twoje dziennie zapotrzebowanie, a ile faktycznie konsumujesz? Jakie są jego właściwości? Jeżeli masz wątpliwości na odpowiedzi do poszczeg&oacu ...

Czytaj dalej